dimarts, 4 de maig del 2010

Malabars i matemàtiques!!

Sovint la gent es pregunta perquè serveixen les matemàtiques, la física… un resposta podria ser per als malabars ja que ens permeten simular patrons i generar noves figures. Des de fa uns anys es creen nous programes amb els que pots simular trucs amb objectes variats i veure’ls des de diferents perspectives. També hi ha científics que han proposat diferents formules per calcular si són o no són possibles determinats trucs tenint en compte el número de mans i objectes, el temps de vol, el temps que estan els objectes a la mà i altres factors.

Teorema del Malabarisme proposat per Claude Shannon del institut de Tecnologia de Massachussets:
(F + D) H = (B + D) N
F; temps que la bola passa a l’aire
D; temps que la bola passa a la mano
B; temps que la mà està buida
N; número de boles
H; número de mans

És molt enriquidor i interessant veure alguns vídeos d’estudis malabaristics i llegir treballs, molts d’aquests treballs els podem trobar per Internet. Aquí us deixo alguns exemples:




Primera part de les vuit d’un estudi sobre malabars i ciència d’un enginyer de sistemes, totes les parts són igual d’interessants no us ho podeu perdre.

També us recomano una web plena d’informació sobre malabars per conèixer així millor aquest món. .
És cert que els malabars, les acrobàcies, l’equilibri… es poden explicar des del punt de vista científic però sempre deixen lloc a la perplexitat de l’espectador i la sorpresa dels grans números de circ!
Somriures per tots!

Aquí us deixo amb un vídeo amb una mica de tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada