dimarts, 16 de març del 2010

Museus de ciència del món!

Per acostar-nos una mica més a la ciència i a la tecnologia podem anar als museus de ciència i tècnica que trobem arreu del món. A vegades ens sorprenen amb experiments curiosos i informació fascinant, d'altres no són massa interessants. Però no és fàcil transmetre ciència i menys si és quasi invisible com la química. Segurament per això no hi ha gaires museus de química.

Des del 1977 en plena primavera es celebra el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment mundial organitzat anualment per l’ICOM (el Consell Internacional dels Museus), durant el dia els museus d'un munt de països obren les seves portes a tothom i ofereixen un ampli ventall d'activitats. Els actes s'organitzen els dies pròxims al 18 de maig seguint l'esperit que els motiva: "Els Museus són un instrument important per l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les cultures i l'avanç del mutu enteniment, de la cooperació i de la pau entre els pobles". A Catalunya des de fa uns anys una de les activitats organitzades és La Nit dels Museus que ofereix animacions, teatre, concerts, visites virtuals, recorreguts inèdits, copes a la fresca...per gaudir tot el dia dels museus.

Aquestes activitats són una bona alternativa i no s'han de deixar passar. A la Web podem trobar quasi tots els museus del món. També podem consultar les llistes de museus que hi ha a diferents webs, per exemple des del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya ens ofereixen aquest llistat de museus de ciència i tecnologia d'arreu del món, a més a més del llistat de museus catalans. A la web de la Generalitat podem trobar més informació sobre tot tipus de museus. Una altra llista interessant és la de museus de ciència i planetaris d'Espanya , que ens ofereix el link a la pàgina web dels diferents museus acompanyat d'un petit comentari sobre aquest.

És complicat poder visitar els museus de tot el món però gràcies a internet a vegades podem delitar-nos amb les imatges de les webs d'aquests museus, fins i tot podem trobar un tour virtual de la creació del Science Museum of Canada . Alguns museus d'art ja disposen a la seva web d'una visita virtual museu, es d'esperar que aviat es creï algun museu virtual de ciència i qui sap si també de química. De moment podem veure algun tour virtual de museus convencionals, com la del Museum of the History of Science.

Us deixo amb algunes imatges de museus del món:

-Museu de la Ciència de Londres
























-CosmoCaixa de Barcelona



Al youtube es poden veure una amplia varietat de videos de museus casolans que ens hi acosten una mica més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada