divendres, 5 de març del 2010

La Taula Periòdica, element 112!!

Fa uns mesos l'equip descobridor de l'element 112 de la taula periòdica va proposar a la IUPAC (Unió Internacional de Química Pura i Aplicada) el nom i símbol d'aquest nou element. El Dr. Hofmann va proposar el nom de Copernicium i el símbol Cp en honor de Nicolau Copèrnic. El passat 20 de febrer (un dia després de l’aniversari de Copèrnic)la IUPAC va anunciar que l’element 112 es diu Copernicium, i el seu símbol és Cn enlloc del proposat perquè pot conforndre's pel Luteci que previament s'havia anomenta Cassiopeium, pel Ciclopentadienil (abreviat com a Cp) o per la capacitat calorífica específica a pressió constant (també,Cp).

Per saber més sobre la taula períodica només s'ha d'entrar a la web http://www.webelements.com/ on es pot trobar la taula periòdica actualitzada, la història de cada element, propietats, principals compostos formats, estructures cristal·lines, fotografies, aplicacions, isotops, propietats dels orbitals...i un munt de coses més, fins i tot hi trobareu una botiga virtual amb jocs, samarretes i altres articles (com uns MITJONS amb la taula periòdica!!).

La veritat és que les filigranes que s'han arribat a fer per representar la taula periòdica són moltes, des de dissenys estrambòtics fins a grans creacions. A lña xarxa en trobem una amplia varietat, cortines de dutxa amb la taula periòdica, taules que es poden menjar i magnifics dissenys amb personatjes de còmic o fotogràfies dels elemnts i descobridors. Aquí us en deixo alguns exemples:




Una altra cosa sorprenent són les cançons de la taula periòdica, no ha de ser gens fàcil composar una cançó amb tots els elements pero tot i això alguns compositors han sigut capaços de fer-ho, a la xarxa es troben un gran varietat també d'aquestes cançons.

Aquesta n'és només un exemple.

Quina serà la nova creació relacionada amb la taula periòdica que algú es plentajarà?

3 comentaris: