diumenge, 28 de març del 2010

100 MITES DE LA CIÈNCIA


Avui m'han regalat un llibre curiós, 100 MITES DE LA CIÈNCIA n'és el títol. El seu autor és Daniel Closa i Autet; va nèixer a Barcelona l'any 1961, és doctor en biologia i investigador del CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques). Actualment dirigeix un grup de recerca a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona. El 1994 va guanyar el Premi de Novel·la Científica amb la novel·la Tots som parents. També és autor d’obres de ficció, com El secret de l’almogàver, i de divulgació científica, com Blocs de ciència i 100 enigmes que la ciència (encara) ho ha resolt.

Fins ara he pugut llegir alguns dels mites que desmenteix i són prou interessants, n'hi podem trobar sobre el nostre cos, sobre salut i malaltia, sobre el mejar, d'animals, sobre l'evolució, la Terra i l'espai, sobre científics i també d'històrics, urbans i sobre conspiracions, n'hi ha una gran varietat. Alguns criden força l'atenció com ara Els humans tenim 5 sentits o La brúixola sempre apunta cap al nord, en canvi d'altres són d'imaginar.

Aquí us deixo la sinopsi:

No és cert que fem servir únicament el 10% del cervell, que en lluna plena neixin més criatures, que els estruços amaguin el cap sota terra o que l’aigua de la pica giri al revés a l’hemisferi sud. Totes aquestes afirmacions són mites guarnits amb aparença de veritats científiques. Com tots els mites, poden tenir gràcia i resultar estimulants per a la imaginació, però sempre és important saber distingir entre mite i realitat. En aquest recull podem descobrir el que hi ha al darrere de cent d’aquests mites.

Closa, Daniel. (2010). 100 Mites de la Ciència (1ª edició). Valls: Cossetània Edicions.

També us recomano que passeu pel blog de l'autor Centpeus, un blog on la ciència sembla més fàcil d'entendre. Es probable que el seguent llibre d'aquest autor que caigui a les meves mans sigui 100 enigmes que la ciència (encara) ho ha resolt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada